Våra stulna Myranstolar är återbördade!

När vi kom till jobbet en morgon strax efter att vi flyttat in var det första vi såg att våra gamla Myranstolar som stått vid bordet innanför entrén var försvunna!  Inget annat.

Under den föregående natten hade det tillfälliga larm vi installerat utlöst. En trogen medarbetare åkte in till kontoret, konstaterade att inget var stulet och åkte hem igen vid fyratiden. Tjuven måste alltså kommit tillbaka senare på natten, vandrat iväg med 11 vintagestolar och tyvärr löste inte larmet ut denna gång.

På lunchen samma dag var det ett gäng från kontoret på väg för att äta lunch, som såg en man komma cyklande på en hyrcykel på Engelbrektsgatan med tre stycken Myranstolar,  lastade på styret! Stolarna var misstänkt lika våra så efter stunds förvirrad överläggning om huruvida detta var ett sammanträffande sprang några efter honom. Mannen fick då full fart och försvann bort mot Gustav.

Ett par veckor senare råkade Lars gå förbi en antikvitetsaffär i närheten av Davidshalls Torg en lördag förmiddag. Utanför stod ett par Myranstolar. Han gick in och frågade och det visade sig att det fanns exakt 11 stolar och de hade samma slitagespår och underliggande kulör som våra.  Då stolarna köpts in utan kvitto från en man som kom in i butiken ungefär vid den tidpunkt de försvann från oss, tog Polisen dem i beslag.

Vi fick ett bra bemötande av  Polisen Peter som också hjälpte oss att få stolarna tillbaka. Förra veckan fick vi ett brev att vi kunde hämta upp dem hos Polisen och nu är de återbördade på kontoret. De har funnits i kontorets ägo åtminstone sedan åttiotalet (antagligen längre) och har nu ytterligare historia.

Vi satt fjorton år på Möllan utan inbrott men bara ett par veckor på Gamla Väster innan vi fick oinbjudet besök. Det tillfälliga larmet byttes snabbt ut till en komplett larmanläggning…

Efter att antal inbrott i huset, lär Polisen av en slump ha tagit tjuvarna på bar gärning, när de tagit sig in i en lokal på bottenvåningen genom att krossa glaset.