Studieresa 2014

I slutet av november var kontoret på studieresa i Hamburg. Vi lastade ombord på tåget som gick söderut via Köpenhamn och hade en trevlig, gemensam picknick under resan.

Väl framme i hamnstaden möttes vi första dagen av en tät dimma vilken lade sig som en trolsk slöja över staden. Även om vi bara kunde se några meter framför oss fick vi denna dag en spännande guidad “arkitektur i områdena kring HafenCity som omfattas av dels ett stort stadsutvecklingsprojekt med nya byggnader, dels äldre och vackra tegelbyggnader längst kanalerna. Vi började i det före detta pannhuset Kesselhaus som nu inrymmer en stor modell över projektet, för att sedan se bland annat Filharmonin under pågående bygge, det spektakulära bostadshuset Marco Polo Tower samt den inspirerande och färgglada skolan Katharinenschule.

De följande dagarna besökte några av oss exempelvis konstmuséet Museum für Kunst und Gewerbe och det fantastiska fotografiska muséet Deichtorhallen. Dessutom hanns den obligatoriska schnitzeln med!

Med julen i antågande var gator och torg stämningsfullt pyntade och efter kalla men härliga dagar kunde vi konstatera att Hamburg är en mycket trevlig stad som är väl värd ett besök.